Koulu kartalla

Rasti-Vihti osallistuu valtakunnalliseen Koulu kartalla-tapahtumaan järjestämällä suunnistuksen teemaviikon yhdessä vihtiläisten koulujen kanssa 13.-17.5. 2024.

Teemaviikon aikana päiväkodeissa ja kouluissa on käytössä erilaisia tulostettavia suunnistustehtäviä lasten kanssa toteutettavaksi. Isompia koululaisia varten Rasti-Vihdin ratamestarit suunnittelevat koulujen lähimaastoihin helppoja ratoja. Radat ovat lyhyitä ja suunniteltu niin, että eksymisen vaaraa ei pitäisi olla. Radat voi mennä itsenäisesti, kaverin kanssa tai pienissä ryhmissä.

Teemaviikko huipentuu koulujen välisiin suunnistuskisoihin 21.5. Kisassa on tänä vuonna sekä koulujen välinen viesti että henkilökohtainen kisa ikäsarjoittain.

Kisoja varten voi harjoitella suunnistuskoulussa, koulun liikuntatunneilla ja Rasti-Vihdin kuntorasteilla. Keskiviikkona 8.5. ja 15.5.osallistuminen kuntorasteille on ilmaista vihtiläisille koululaisille.


Suunnistusliiton valmis materiaali löytyy osoitteesta https://www.koulukartalla.fi

Materiaalisivuilta löytyy eri ikätasoille suunniteltuja tehtäviä ja ohjeita. Niiden avulla voi tutustuttaa (alle kouluikäiset) ja harjoitella suunnistuksen perustaitoja (kouluikäiset).

Tehtävät ovat A4-kokoisia tulosteita, joista suurin osa toimii mustavalkoisina, mutta muutamalle tehtävälle suositellaan väritulostusta. Sivuston muukin informaatio kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

 

Koulun yhteydenottopyyntö - Koulu kartalla teemaviikko