Kilpailuohje

Tämä kilpailuohje tulee päivittymään kisaa edeltävään päivään saakka.

Kilpailupaikka 

Tervalammen kylätalo (ent. Tervalammen koulu). Osoite Tervalammentie 408, 03220 Tervalampi. Opastus kilpailukeskukseen ja kilpailijoiden parkkiin Tervalammentieltä. Kilpailijat osoitteeseen Myyräntie 20, hiekkakenttä koulun takana. Toimitsijoiden parkki koulun edessä. 

Kilpailukeskuksen kartta

Ratamestarin mietteitä 

Rastipisteet on suunniteltu maastopyörällä ajettavien polkujen varteen siten, että suurin osa rasteista on lähes satulasta leimattavissa ja kaukaisinkin vain 25m polulta. Tossulla liikkuvat pystyvät hyvin oikaisemaan rastien välillä metsien läpi kun taas pyöräilijät joutuvat kiertämään pidempiäkin lenkkejä. 

Kartan katkoviivapolut on pyritty merkitsemään kolmella paksuudella, joista ohuinkin on tossulla juostavaa, mutta maastopyörällä teknistä ajettavaa vauhdin tippuessa kävely- ja talutusvauhtiin. 

Kilpailualue on noin 8km x 5km (2 x A3, 1:15 000 kartta). Maasto on kulkukelpoisuudeltaan hyvin vaihtelevaa. On hienoa ja nopeakulkuista Nuuksion ja sen rajamaiden kangasmaastoa ja vastapainona vaikeakulkuisempaa aluskasvillisuuden peittämää, missä polut ovat pohjaltaan kuitenkin kovia.

Kaikkia rasteja ei ole mahdollista ajan puitteissa hakea tossulla ja pyörälläkin varsin haastavaa. Suunniteluun kannattaa siis panostaa!  

Aikataulu

 • 09:00 Kilpailukeskus aukeaa
  • Ilmoittautuminen koulurakennuksessa.
  • Käynti sisään takaoven kautta.
 • 10:00 Karttojan jako, kaikki sarjat
  • Koulun aula ja muutama luokkatila varattu suunnitteluun
 • 11:00 Yhteislähtö
  • Lähtö kilpailijoiden parkin vierestä nurmialueelta
 • 13:00 2h tossusarja maaliin
 • 14:00 3h pyöräsarja maaliin
 • 15:00 4h tossusarjat maaliin
 • 15:15 Maali suljetaan
 • 16:00 Kilpailukeskus suljetaan

Kilpailumateriaali 

Kartta on kooltaan A2 (2xA3) sisältäen rastimääritteet + 1kpl A3 muovitasku per kilpailija. Joukkueilla itsellään tulee olla mukana tarvikkeet reitin suunnitteluun.

Leimaus ja pakolliset varusteet

Emit-leimaus rasteilla, 1kpl Emit per joukkue. Joukkueella oltava maastossa mukana ilmoittautumisessa mainittu puhelin. Pyöräilijöillä pyöräilykypärä.

Säännöt ja pistelasku

Jokaisen rastin viimeinen numero kertoo rastilta saatavan pistemäärän. Rasteja on 1, 2, 3, 4, 5, 8 ja 9 pisteen arvoisia. Jokaiselta sarjakohtaisen kokonaisajan ylittävältä minuutilta vähennetään 1 piste.

Kielletyille alueille meno kielletty. Pyrkikää kiertämään tonttialueet riittävän kaukaa, samoin peltoalueiden ylitykset kielletty. Lisäksi 50-sarjan rastit ovat Nuuksion alueella. Pyöräsarjalaiset saavat kulkea vain ratsastusmerkein kuvatuilla poluilla ja niitä isommilla urilla. Rastit ovat näiden pyörällä sallittujen urien ja polkujen varressa.

Rastit 

Rasteina emit-leimasinkapulat, joissa rastin tunnus. Rastit on merkattu rastilipuilla. Kaikki rastit ovat maastopyörällä ajettavien polkujen välittömässä läheisyydessä tai maksimissaan muutama kymmenen metriä polusta. 

Palkinnot

Palkintojen jako sarjoittain heti kun kolmen kärki selvillä. 

WC ja Peseytyminen

Kilpailupaikalla on vessat ja peseytymismahdollisuus.

Ruokailu

Ruokailu tapahtuu samassa tilassa kuin suunnittelu, eli koulun aulassa

Osallistumismaksu sisältää keittolounaan, mehun ja leivän. Lisäksi myynnissä kahvia ja teetä, sekä sämpylöitä ja pullaa (maksaa voi myös pankkikortilla).

Korona

Järjestäjä noudattaa viranomaisten antamia tapahtumajärjestäjien ohjeistuksia ja kilpailijoilla on yksilön vastuu. 

Sisätiloissa tulee käyttää maskia.