Ratamestarin vinkit

Tervetuloa RaVin Tuplasprinttiin 3.9.2023!

Tuplasprintin molemmat lähdöt päästään juoksemaan täysin uudella kartalla. Radat kulkevat useiden yritysten ja taloyhtiöiden alueilla, joten vaikka kisataan niin juostaan järkevästi muut ihmiset ja ympäristö huomioiden.

Molemmissa lähdöissä ylitetään autoteitä. Ylitykset tulee tehdä vain sallituista paikoista. Suurin osa ylityksistä on valvottuja. Kehottaisin kaikkia kisaajia myös kertaamaan sprinttisuunnistuksen kielletyt kohteet, kartan muutamalla alueella tulee olemaan tehostettua valvontaa.

Aamun lähtö karistaa unihiekat heti kärkeen erittäin sähäkällä alulla. Kengän alla vaihtelee asfalttia, kivituhkaa, nurmea ja metsäpolkuakin. Väliin reitinvalintaa ja juoksujalkaa vaativaa osuutta. Loppuun asti tulee olla hereillä, vasemmalta, oikealta, vai tuosta keskeltä jotenkin...

Toinen lähtö hieman rennommalla aloituksella, mutta nukkumaan ei ehdi nyttenkään. Kartalla paljon luettavaa ja paljon pieniä valintoja. Alustan kokoonpano riippuvainen reitinvalinnasta, nurmea vähäsen, asfalttia ja kivituhkaa enemmän. Maastojuoksukengällä lähtisin. Alun jälkeen suoraviivaisempaa tekemistä ja valintaa. Kartalla on muutama katiska, varsinkin pitkät välit kannattaa lukea huolella.

Tsemppiä kisaan!

Niko Sorvari