Kilpailuohje

Tämä kilpailuohje päivittyy la 26.9. klo 12:00 asti. Käy lukemassa vielä sen jälkeen. 

Kilpailukeskus:

Tarmon maja, Hiidenvedentie 3, 03100 Nummela. Katso kisakeskuksen kartta

Sarjat:

 • 4h tossusarjat naisille, miehille ja sekasarja (TN, TM, TSS)
 • 2h yleinen tossusarja (TY)
 • 2h yleinen pyöräsarja (PY)

Säännöt:

Noudatetaan Rogaining-liiton sääntöjä

Kilpailun organisaatio:

 • Kilpailunjohtaja: Kimmo Salenius
 • Ratamestarit: Juha Vehmas ja Mikko-Ville Toivonen
 • Kartta: Matti Mäkilä

Maasto:

Maasto on korkeuseroltaan hyvin vaihtelevaa harjumaastoa ja pääosin nopeakulkuista metsää, sekä korttelia. Kartta on täydennetty pullautuskartta, mittakaava 1:15 000, käyräväli 2,5m. Karttaan merkityt polut ovat maastopyörällä ajettavia.

Koronaohje

Lataathan puhelimeen Koronavilkun.

Mikäli olet sairas, tai altistunut Koronalle, älä tule kilpailupaikalle.Kisapaikalla muista huolehtia käsihygieniasta ja pidä riittävä turvaväli kanssaihmisiin. Kilpailukeskus toimii pääosin ulkotiloissa, vain pukuhuoneet, wc ja kahvio ovat sisätiloissa. Joukkueilta toivotaan malttia liikkumisessa kilpailualueella, jotta ruuhkilta vältyttäisiin (etenkin sisätilat). 

Kisakartan saatuanne suunnittelun voi tehdä ulkosalla (suositus), omassa autossa tai rajoitetusti sisätiloissa. Muista turvavälit kanssaihmisiin.

Kilpailun jälkeen pidät kartat itselläsi, tai hävität sen asianmukaisesti. Kisapaikan huoltorakennuksen (Tarmon maja) sisätiloissa suositellaan käytettävän maskia.

Ruokailu

Kilpailukeskuksessa on tarjolla kilpailijoille vettä ja mehua. Ruokailua ei ole tarjolla. Kilpailukeskuksessa myynnissä kahvia ja teetä, sekä sämpylöitä ja pullaa (Huom! vain käteismaksu).

Kilpailumateriaali:

Kilpailijoille ei ole numerolappuja. Kartta on kooltaan A2 (2xA3) sisältäen rastimääritteet. Kartat jaetaan A3 muovitaskuissa joukkueille. Joukkueilla itsellään tulee olla mukana tarvikkeet reitin suunnitteluun. Suunnitteluun on pöytätilaa kilpailukeskuksessa sekä sisätiloissa, että teltassa niin pitkään kuin tiloja riittää. Omassa autossa suunnittelu on myös sallittua.

 • 4h tossusarjojen kilpailijoille karttojen jako klo 9:00, suunnitteluaika 1h.
 • 2h pyörä- ja tossusarjojen kilpailijoille karttojen jako klo 10:15, suunnitteluaika 45min.

Leimaus ja pakolliset varusteet:

Emit-leimaus rasteilla, 1kpl emit per joukkue. Joukkueella oltava maastossa mukana ilmoittautumisessa mainittu puhelin. 

Joukkue on velvollinen ilmoittamaan loukkaantumiset kartassa olevaan ratamestarin puhelimeen (0400 151 200), sekä epäilykset hävinneistä rasteista. Vakavissa loukkaantumistapauksissa suoraan yhteys yleiseen hätänumeroon 112 ja vasta sitten ratamestarin puhelimeen.

Pyöräilijöillä lisäksi pakollisena varusteena pyöräilykypärä. 

Pistelasku: 

Rastikoodin viimeinen numero kertoo rastista saatavan pistemäärän. Esimerkiksi 139 (9 pistettä) ja 32 (2 pistettä). Rasteja on maastossa yhteensä 35kpl. Rasteja on 2,3,5,6,7,8 ja 9 pisteen suuruisia. Maksimipistemäärä on 200 pistettä. Samasta rastista saa pisteet vain kerran ja eniten pisteitä kerännyt voittaa. Yliajasta lasketaan sakkoa 2 pistettä per alkava minuutti ja yli 15 minuuttia myöhästyneet hylätään.

Lähtö:

 • muista emitin nollaus ennen lähtöä
 • Tossusarjojen (4h) lähtö yhteislähtönä klo 10:00
 • Pyöräsarjan (2h), sekä yleisen tossusarjan (2h) lähtö yhteislähtönä klo 11:00.

Maali:

 • Pyöräsarjan (2h), sekä yleisen tossusarjan (2h) maali klo 13:00. Yliajasta sakkoa 2 pistettä per alkava minuutti. Klo 13:15 jälkeen saapuneet hylätään.
 • Tossusarjojen (4h) maali klo 14:00. Yliajasta sakkoa 2 pistettä per alkava minuutti. Klo 14:15 jälkeen saapuneet hylätään
 • Maali sulkeutuu klo 14:20

WC ja Peseytyminen

Kilpailukeskuksessa on WC:t ja peseytymismahdollisuus.