Leiriläisiä
Leiriläisiä odottamassa maastoon pääsyä.

Rasti-Vihdin NuJu24-leiri 27.-29.10.2023 

Nuorisojaosto järjesti lokakuun lopussa harjoitusleirin ensi vuoden Nuorten Jukolan harjoitusmaastoissa Varsinais-Suomen ja Satakunnan rajalla.

Lokakuun viimeisenä perjantaina ajelimme Huittisiin Kukonharjan maatilamajoitukseen. Ihanan idylliseen vanhaan hirsitaloon tutustumisen jälkeen suuntasimme ensimmäiseen treeniin Alastaron moottoriradan itäpuolelle. Harjoituksen teemana oli paikalliseen harjumaastoon tutustuminen ja suunnassa kulku. Hämärän jo laskeutuessa rastien ylle oli kiva suunnistaa otsalamppujen valossa. Treenin jälkeen Talolle syömään emäntien loihtimaa kuumaa keittoa ja saunomaan. Illan ykkösjuttu oli Biljarditurnaus, johon liki kaikki osallistuivat.

Lauantaiaamun tuhdin puuron jälkeen suuntasimme Vampulan ulkoilumajalle väyläsuunnistukseen. Pienimmät kirmasivat harjun rinnettä ylös alas ja isommat etenivät väyliä pitkin vajaan viiden kilometrin lenkin. Treenin jälkeen Talolle maittavalle lounaalle ja biljardia pelaamaan. Iltapäivä alkoi tutustumisella läheiseen maatilaan hevosineen, lampaineen ja kanoineen. Välipalan jälkeen jatkoimme tutustumista perjantai-iltaisen maaston pohjoisosaan. Pienimmät kerkesivät tehdä myös risusavottaa ja isommat juoksivat ohjaajilta jalat alta. Päivällisen jälkeen pelattiin biljardia, lautapelejä ja saunottiin. Nukkumatti kutsui luokseen väsyneitä suunnistajia pian iltapalan jälkeen.

Talviaikaan siirtyminen herätti lapset hyvissä ajoin sunnuntaiaamuna puurolle ja muutaman pelin jälkeen taas Vampulan ulkoilumajalle pirtsakkaan pikkupakkaseen huurteisia puolukoita syömään. Rasteja etsittiin vapaavalintaisessa järjestyksessä päätyen kuntoportaille, joiden askelmia laskettiin urakalla ja päädyttiin eri määriin. Ihanan tortillalounaan ja saunomisen ja pakkailun ja siivouksen myötä lähdettiin kotimatkalle monta suunnistuskokemusta rikkaampana.