Tarkkuussuunnistusta netissä

10.3.2021

Nyt kun kaikki on kielletty tai kaikkea koskee jokin vahva suositus, on hyvä alkaa harjoittelu kesää varten. 
Tarkkuussuunnistajia on hemmoteltu koko koronan ajan tarkkuussuunnistussimulaattorilla, jossa on tarjolla tehtäviä eri puolilta maailmaa. 

Tarkkuussuunnistussimulaattori löytyy osoitteesta http://temposim.yq.cz/

Uudet tunnukset saa luotua kohdasta registration, jonne syötetään omat tiedot, valitaan, halutaanko treenata A- vai B-tason tehtäviä (jälkimmäiset helpompia) ja sitten tunnistetaan muutama rastinmäärite englanniksi, jotta varmistutaan siitä, ettet ole ilkeä robotti. 

Tämän jälkeen on aika kirjautua palveluun. Kilpailusarjoihin pääsee sivun alaosasta. Päättyneitä osakilpailuita voi tehdä edelleen treenimielessä (paina kohdasta Practice -> Launch), varsinaiset kilpailut ovat avoinna kilpailumielessä aina yhden vuorokauden kerrallaan (sarake Compete). Juuri nyt on käynnissä Torus-cupin kolmas kausi, jossa seikkaillaan muun muassa Tsekin ja Italian maastoissa. Sarakkeesta Results pääsee tuloksiin, mutta käynnissä olevan kilpailun täydelliset tulokset paljastetaan oikeiden vastausten rivin kanssa vasta seuraavana päivänä. 

Tarkkuussuunnistussimulaattorin tehtävissä näytetään valokuva, jossa on kuusi rastilippua, ja suunnistajan tulee vastata, mikä niistä on kartan mukaisessa paikassa (vasemmalta lukien A, B, C, D, E ja F). Jos mikään ei ole paikallaan, vastataan Z. Jos vastaa väärin, tulee 30-60 sekuntia aikasakkoa. 

Ja ei kun kokeilemaan - sopii hyvin harjoitukseksi ihan tavallisillekin suunnistajille, ei maksa mitään, ja pääsee katselemaan valokuvissa, miltä esimerkiksi Ruotsin tai Keski-Euroopan maastot näyttävät sillä aikaa, kun omissa on vielä lunta.


Terveisin, Janne Seppälä