Hieno valokuvataulu Raili ja Kari Salliselta!

19.12.2021

Luoteis-Uusimaa 16.12.2021, toimittaja Marja Keski-Luopa

Maailmanmestarit Raili ja Kari Sallinen lahjoittivat Rasti-Vihdille valokuvataulun, jonka alkuperäisen kuvan otti Kalle Vihtkari Ounasvaaran Jukolan viestissä 1981. Seuran varapuheenjohtaja Jouni Moisander otti lahjoituksen vastaan. 
(Kuva: Antero Partanen)

Raili ja Kari Sallinen, äiti ja poika, kaksi suunnistajaa ja maailmanmestaria, lahjoittivat muistorikkaan valokuvataulun suunnistusseura Rasti-Vihdille.

Alkuperäisen kuvan otti Kalle Vihtkari, valokuvaaja ja suunnistusmies itsekin, Rovaniemen Jukolan viestissä 1981. Kuvassa ankkuri, nousevat tähti Kari on tullut maaliin, jossa äiti ja isä Tenho Sallinen ovat vastassa. Rasti-Vihti oli tuolloin kymmenes, mikä on seuran paras Jukola-sijoitus.

Raili ja Kari Sallinen ovat kumpikin ensimmäisiä lajissaan. Raili voitti ensimmäisen hiihtosuunnistusviestin MM-kultamitalin vuonna 1975. Kari voitti ensimmäisenä suomalaismiehenä suunnistuksen henkilökohtaisen MM-kullan vuonna 1985.

– He ovat tehneet Vihtiä tunnetuksi, jos ketkä. Kun Vihdissä on Menestyjien puisto, eikö olisi aika huomioida nämä MM-kullat, sanoo Ra-Vi:n varapuheenjohtaja Jouni Moisander.

– Vaikka yhteinen puu, se olisi hyvä, lisää Kari Sallinen. Ovathan äiti ja poika samasta puusta veistettyjä.

Taululle löytyi hyvä paikka Ra-Vi:n toimisto-varastotiloista, jotka sijaitsevat Veikkoinkorvessa.

– Taulu muistuttaa nuorempaa polvea: tuota kohti tytöt ja pojat tavoitelkaa, Moisander sanoo.