Suunnistuksen jatkokurssi elokuussa 2024

Kohderyhmä: Kaikenikäiset vähintään C-radasta selviytyvät suunnistajat, jotka haluavat oppia suunnistamaan paremmin.

Jatkokurssilla on neljä tapaamiskertaa; ajankohdat, paikat, teemat:

ti 6.8. 17.30–20.30 Rasti-Vihdin varasto ja Kokkokallio
Mitkä ovat hyviä ja huonoja karttamerkkejä, mikä näkyy läheltä, mikä kaukaa, millaisia virheitä kartoissa tyypillisesti on ja miksi. Korkeuskäyrien ymmärtämisen alkeet taikataikinan äärellä. Yhteinen kävelyretki maastossa, jossa pohditaan, milloin piirretään vihreää, milloin jyrkänne jne.

su 11.8. klo 11–14 Luutaharju, Loppi
Käyräsuunnistusharjoitus mukavassa harjumaastossa, jossa erikokoisia suppia ja muita muotoja. Välillä kartalla on muutakin luettavaa kuin käyrät, välillä ei. Mahdollisesti myös mahdollisuus testata suunnassakulkua tyhjällä hiekkakankaalla.

ti 13.8. 17.30–20.30 alustavasti Parkkimäki, Nurmijärvi
Kartanluvun nopeuttaminen ja olennaiseen keskittyminen. Osallistujat kiertävät rastivälejä itse piirtämällään kartalla. Illan aikana aika, jonka oman kartan piirtämiseen saa käyttää, vähenee vähitellen.

ti 20.8. 17.30–20.00 Myllylampi, Vihti
Maaston juostavuus ja reitinvalinnat – milloin kiertäminen kannattaa ja miten kaukaa. Osallistujat kiertävät radan, jolla kokeillaan kaikenlaisia maastopohjia tummanvihreästä suohon ja tiestä ylämäkeen, ja tavoitteena on mitata, kuinka paljon etenemisnopeus näillä poikkeaa henkilön omasta perusvauhdista.
Jokaisella rastilla on 2 Emittiä, joista toisella leimataan sisään ja toisella ulos, joten rastilla voi palautua niin kauan kuin haluaa. Osallistujien oletetaan hyväksyvän tietosuojasääntelystä riippumatta, että kaikkien ”tuloserittely” julkaistaan.


Voit osallistua myös yksittäisille kerroille. Rasti-Vihdin nuorille kurssi on ilmainen, muille (ml. muiden seurojen edustajat) vapaaehtoinen karttamaksu omantunnon mukaan. Ilmoittautumalla etukäteen osoitteeseen janne.seppala [at] aalto.fi koko kurssille 3 vuorokautta ennen ensimmäistä treenikertaa (tai ennen yksittäistä treeniä) varmistat, että sinulle on varattu taikataikinaa ja kartta. Oma Emit mukaan, laita ilmoittautumisviestiin mukaan, jos tarvitset sellaisen.