MOBO

MOBO-radoilla voit suunnistaa joko perinteisellä paperikartalla tai MOBO-sovelluksen avulla. Paperikartat ovat tulostettavissa näiltä sivuilta. Karttoja on saatavilla myös Vihdin pääkirjastosta.

MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Android, iPhone ja Windows Phone -puhelimilla. Lataa ilmainen sovellus ja kokeile mobiilisuunnistusta.

Alla olevien painikkeiden kautta löydät lisätietoa kyseisestä radasta sekä linkin tulostettavaan karttatiedostoon:

29.9.2022 - Nummelan rata huilaa hetken ja palaa piakkoin entistä ehompana.

Lataa ilmainen MOBO-sovellus puhelimeesi

Sovelluksen voi ladata maksutta puhelimesi sovelluskaupasta. Linkit sovelluksen asentamiseksi löytyvät myös lataussivulta. Laitteessa pitää olla myös QR-koodin lukemiseen tarkoitettu ohjelma, joita löytyy sovelluskaupoista lukuisia erilaisia.

Ohjeet niin käyttäjälle kuin seuroillekin löytyvät Suunnistusliiton MOBO-ohjesivuilta.

Ajantasaisen listan suomalaisista MOBO-kartoista löydät puhelimesi MOBO-sovelluksesta valitsemalla asetuksista alueeksi Finland. Valitse kartan nimi ja odota kunnes kartta on latautunut puhelimeesi. Käytä sovelluksen kompassia ja karttaa löytääksesi rastit. Voit kiertää rastit haluamassasi järjestyksessä ja käydä niin monella rastilla kuin haluat. Älä mene tonteiksi merkityille alueille (oliivinvihreä väri kartalla) tai pelloille.

Leimatessasi rastilla valitse sovelluksesta "Leimaa" -painike ja ota kuva QR-koodista. Onnistunut leimaustieto siirtyy automaattisesti MOBOn verkkosivulle. Suunnistettuasi voit antaa palautetta radan lisätiedot/palaute -näkymässä ja omia leimauksia voi tutkia puhelimesta My MOBO-sivulta tai sovelluksen verkkosivuilta mobo.osport.ee.Mobo -suunnistusjuttu Luoteis-Uusimaa lehdessä 16.8.2016 

(toimittaja Minna Saarinen)

Klikkaa juttu TÄSTÄ (.pdf-tiedosto)


"Älykännykkä käteen ja suunnistamaan" Luoteis-Uusimaa 15.9.2020
toimittaja Marja Keski-Luopa