MOBO

MOBO-radoilla voit suunnistaa myös perinteisellä paperikartalla. Kartat ovat tulostettavissa näiltä sivuilta. Karttoja on saatavilla myös Vihdin pääkirjastosta.

Nummelanharju - Nummela - Otalampi


MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Windows Phone, Android ja iPhone-puhelimilla. Lataa ilmainen sovellus ja kokeile mobiilisuunnistusta.

Lataa ilmainen MOBO-sovellus puhelimeesi

Latauslinkit löytyvät eri puhelimille (Anrdoid, iPhone, Windows) omalta lataussivulta.

  1. Asenna ilmainen MOBO-sovellus puhelimeesi. Laitteessa pitää olla QR-koodin lukemiseen tarkoitettu ohjelma, esimerkiksi QuickMark (Android).

  2. Valitse kartan nimi ja odota kunnes kartta on latautunut puhelimeesi. Käytä sovelluksen kompassia ja karttaa löytääksesi rastit. Voit kiertää rastit haluamassasi järjestyksessä ja käydä niin monella rastilla kuin haluat. Älä mene tonteiksi merkityille alueille (oliivinvihreä väri kartalla) tai pelloille.

  3. Leimatessasi rastilla valitse sovelluksesta "Leimaa" -painike ja ota kuva QR-koodista. Onnistunut leimaustieto siirtyy automaattisesti MOBOn verkkosivulle. Suunnistettuasi voit antaa palautetta radan lisätiedot/palaute -näkymässä ja omia leimauksia voi tutkia puhelimesta My MOBO-sivulta tai sovelluksen verkkosivuilta mobo.osport.ee.

Lisätiedot sekä ohjeet seuroille karttojen lisäämiseen palveluun löytyvät Suunnistusliiton MOBO-ohjesivuilta.

Ajantasaisen listan suomalaisista MOBO-kartoista löydät puhelimesi MOBO-sovelluksesta valitsemalla asetuksista alueeksi Finland.


Mobo -suunnistusjuttu Luoteis-Uusimaa lehdessä 16.8.2016 (toimittaja Minna Saarinen)

Klikkaa juttu TÄSTÄ (.pdf-tiedosto)


 

Nummelanharju

Rasti-Vihdin ensimmäinen MOBO-rata avattiin Nummelanharjulle kesällä 2016.

Rata sijaitsee Nummelanharjun koulun läheisyydessä levittäytyen harjulle valaistua kuntarataa myötäillen. Helppokulkuinen kangasmaasto ja runsas polkuverkosto tarjoavat oivallisen ympäristön suunnistukseen tutustumiseen ja harjoitteluun.

Nummelanharjun MOBO-radan paperikarttoja on saatavilla uimahallin kassalta sekä Vihdin pääkirjastosta. Paperikartta on myös tulostettavissa tästä.

Radan lähtöpaikka on uimahallin kulmalla (Hiidenvedentie 3).


 

Nummela

Nummelan keskustan tarjoaa suunnistuselämyksiä taajamaympäristössä. MOBO-rata on tehty sprinttikartalle, ja rastivälit ovat sprinttisuunnistukselle luonteenomaisesti lyhyitä.

Suuri kiitos Vihdin kuvataidekoululle, jonka pihassa oleva taideteos tarjoaa varmasti erikoisimman rastimääritteen mitä MOBO-radoilta löytyy. Kiitokset myös Nummelan ja Kuoppanummen kouluille, joiden pihapiirissä rata kulkee.

Nummelan MOBO-radan lähtöpiste on Vihdin pääkirjaston lounaiskulmassa (Pisteenkaari 9). Paperikarttoja on saatavilla Vihdin pääkirjastosta, sekä tulostettavissa tästä.


 

Otalampi

Rasti-Vihdin uusin MOBO-rata sijaitsee Otalammella. Rata kiertää kuntoradan läheisyydessä ja onkin oivallinen paikka harjoitella suunnistusta oikeilla rastipisteillä kuitenkaan poikkeamatta kovin kauas polulta.

Radan lähtöpaikka sijaitsee Otalammen kentällä / lähiliikuntapaikalla (Oikotie 7). Paperikarttoja on saatavilla Vihdin pääkirjastosta, sekä tulostettavissa tästä.


 

Kirkonkylä

Valmistuu kesällä 2019


 

Takkumäki

Valmistuu kesällä 2019


 

Ahvenlampi

Valmistuu kesällä 2019