MOBO

MOBO-radoilla voit suunnistaa myös perinteisellä paperikartalla. Kartat ovat tulostettavissa näiltä sivuilta. Karttoja on saatavilla myös Vihdin pääkirjastosta.

MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Windows Phone, Android ja iPhone-puhelimilla. Lataa ilmainen sovellus ja kokeile mobiilisuunnistusta.

Alla olevien painikkeiden kautta löydät lisätietoa kyseisestä paikasta:

Lataa ilmainen MOBO-sovellus puhelimeesi

Latauslinkit löytyvät eri puhelimille (Anrdoid, iPhone, Windows) omalta  lataussivulta.

Lisätiedot sekä ohjeet seuroille karttojen lisäämiseen palveluun löytyvät Suunnistusliiton MOBO-ohjesivuilta.

Ajantasaisen listan suomalaisista MOBO-kartoista löydät puhelimesi MOBO-sovelluksesta valitsemalla asetuksista alueeksi Finland.

Leimatessasi rastilla valitse sovelluksesta "Leimaa" -painike ja ota kuva QR-koodista. Onnistunut leimaustieto siirtyy automaattisesti MOBOn verkkosivulle. Suunnistettuasi voit antaa palautetta radan lisätiedot/palaute -näkymässä ja omia leimauksia voi tutkia puhelimesta My MOBO-sivulta tai sovelluksen verkkosivuilta mobo.osport.ee.

Valitse kartan nimi ja odota kunnes kartta on latautunut puhelimeesi. Käytä sovelluksen kompassia ja karttaa löytääksesi rastit. Voit kiertää rastit haluamassasi järjestyksessä ja käydä niin monella rastilla kuin haluat. Älä mene tonteiksi merkityille alueille (oliivinvihreä väri kartalla) tai pelloille.

Asenna ilmainen MOBO-sovellus puhelimeesi. Laitteessa pitää olla QR-koodin lukemiseen tarkoitettu ohjelma, esimerkiksi QuickMark (Android).

Mobo -suunnistusjuttu Luoteis-Uusimaa lehdessä 16.8.2016 

(toimittaja Minna Saarinen)

Klikkaa juttu TÄSTÄ (.pdf-tiedosto)