Suunnistuksen jatkokurssi elokuussa 2024

Kohderyhmä: Kaikenikäiset vähintään C-radasta selviytyvät suunnistajat, jotka haluavat oppia suunnistamaan paremmin. 

Valmentajana toimii Janne Seppälä.

Jatkokurssilla on neljä tapaamiskertaa, alla ajankohdat, paikat ja teemat.
Voit osallistua myös yksittäisille kerroille.

Rasti-Vihdin nuorille kurssi on ilmainen, muille (ml. muiden seurojen edustajat) vapaaehtoinen karttamaksu omantunnon mukaan. 

Ilmoittautumalla etukäteen  3 vuorokautta ennen ensimmäistä treenikertaa (tai ennen yksittäistä treeniä) sivun lopussa olevalla lomakkeella varmistat, että sinulle on varattu taikataikinaa ja kartta. Oma Emit mukaan, tarvittaessa Emitin saa myös lainaan.

ti 6.8. 17.30–20.30 Rasti-Vihdin varasto ja Kokkokallio

Mitkä ovat hyviä ja huonoja karttamerkkejä, mikä näkyy läheltä, mikä kaukaa, millaisia virheitä kartoissa tyypillisesti on ja miksi. Korkeuskäyrien ymmärtämisen alkeet taikataikinan äärellä. Yhteinen kävelyretki maastossa, jossa pohditaan, milloin piirretään vihreää, milloin jyrkänne jne.

su 11.8. klo 11–14 Luutaharju, Loppi

Käyräsuunnistusharjoitus mukavassa harjumaastossa, jossa erikokoisia suppia ja muita muotoja. Välillä kartalla on muutakin luettavaa kuin käyrät, välillä ei. Mahdollisesti myös mahdollisuus testata suunnassakulkua tyhjällä hiekkakankaalla.

ti 13.8. 17.30–20.30 alustavasti Parkkimäki, Nurmijärvi

Kartanluvun nopeuttaminen ja olennaiseen keskittyminen. Osallistujat kiertävät rastivälejä itse piirtämällään kartalla. Illan aikana aika, jonka oman kartan piirtämiseen saa käyttää, vähenee vähitellen.

ti 20.8. 17.30–20.00 Myllylampi, Vihti

Maaston juostavuus ja reitinvalinnat – milloin kiertäminen kannattaa ja miten kaukaa. Osallistujat kiertävät radan, jolla kokeillaan kaikenlaisia maastopohjia tummanvihreästä suohon ja tiestä ylämäkeen, ja tavoitteena on mitata, kuinka paljon etenemisnopeus näillä poikkeaa henkilön omasta perusvauhdista. Jokaisella rastilla on 2 Emittiä, joista toisella leimataan sisään ja toisella ulos, joten rastilla voi palautua niin kauan kuin haluaa. Osallistujien oletetaan hyväksyvän tietosuojasääntelystä riippumatta, että kaikkien ”tuloserittely” julkaistaan.


Ilmoittautuminen jatkokurssille

Muista ilmoittautua viimeistään 3 päivää ennen kurssin alkua tai yksittäistä tapahtumaa.

Ilmoittaudun
Emit